Divers Den – sukeltamisen kokeiluja ja kursseja Lapualla

Yrittäjyys on ollut pitkään lähellä Jacques Mahnen sydäntä ja lähipiiriä.

-Minulla on aina ollut sellainen yrittäjähenki. Isäni on ollut koko elämänsä yrittäjä, hänellä on ollut autokorjaamo ja kuljetusfirma Etelä-Afrikassa, kertoo Mahne.

Saapuessaan ensimmäistä kertaa Suomeen, oli työllistyminen hankalaa, joten Mahnen piti työllistää itsensä. Monen polun kautta Lapualle taksiyrittäjäksi päätynyt Mahne hankki sukelluskouluttajan pätevyyden alun perin vuonna 2000 sukellusopettajan työtä varten Helsingissä. Vuonna 2020 Mahne sai sukellusopettajan työpaikan Malediiveilta ja hän uudelleenaktivoi sukelluskouluttajan pätevyytensä. Työpaikka peruuntui koronapandemian takia, mutta Mahne päätti, että hän ei heittäisi hukkaan erikoisosaamistaan. Hän päätti alkaa opettamaan sukeltamista Suomessa oman toiminimensä kautta, ja näin Divers Den sai alkunsa vuonna 2020.

Mahne meni Lapuan kaupungin yrityspalveluiden puheille yritystilojen ja rahoituksen hankkimisen merkeissä. Lapuan ja Kauhavan yhteisen yrityshankkeen silloinen projektipäällikkö kertoi hänelle Aisaparista ja opasti häntä rahoituksen haussa. Aisaparilta Divers Den sai rahoitusta laiteinvestointeja varten. Tuen avulla saatiin hankittua mm. tehokas kompressori, jota tarvitaan sukelluksessa käytettävien ilmasäiliöiden täyttöä varten. Ammattitason kompressorien hinnat nousevat helposti yli 7000 euron.

Divers Den tarjoaa tällä hetkellä sukelluskokeiluja, sukellusmatkoja, sukeltamiseen liittyviä kursseja ja sukellustarvikkeiden myyntiä. Sukelluskokeilussa on tarkoitus, kuten nimi osoittaa, kokeilla sukeltamista uimahallissa, josta on tavoitteena edetä varsinaiseen sukelluskoulutukseen. Sukelluskoulutukset voidaan toteuttaa Suomessa tai ulkomailla, kuten Malediiveilla.

Koronarajoitusten takia Divers Denin alku oli aallokkoinen, mutta yrityksen ensimmäinen vuosi sujui silti hyvin. Alkuvuosi 2023 näyttää myös hyvältä, ja Mahne on huomannut, että koronapandemian laannuttua kiinnostus sukellusta kohtaan on noussut. Yrityksen tämänhetkinen päätavoite on saada uusia ihmisiä kokeilemaan sukeltamista ja löytämään vedenalaisten maailmojen taian. Kun on suorittanut sukelluskoulutuksen, saa kansainvälisen pätevyyden, jonka kautta on oikeutettu sukeltamaan missä vain maailmassa. Tämä on Mahnen mielestä sukelluskoulutusten paras anti. Tulevaisuudessa Mahne haluaisi saada pätevyyden myös liikuntarajoitteisten sukelluskoulutukseen, jotta suurempi joukko ihmisiä pystyisi Divers Denin kautta löytämään sukeltamisen ilon.

Scroll to Top