Avoimet kylät kannustivat liikkumaan

Aisaparin alueella ilmoittautui kuusi kylää mukaan lauantain 11.6. Avoimet kylät -teemapäivään. Alajärven Menkijärvellä ja Lapuan Kauhajärvellä oli monipuolista tapahtumatarjontaa koko viikonlopulle leirien, tanssien ja kilpailujen merkeissä. Kauhavan Voltissa riuhnaastiin perinteisissä merkeissä kotiseututalolla ja Alakylässä pyöräiltiin Ämpin sillalle. Evijärven Alapäässä oli tapahtuma Väinöntalon museolla pelimannimusiikin ja pihakirppiksen merkeissä.

Lappajärven Karvalassa avattiin kylän uusi frisbeegolf-rata.
– Frisbeegolf-rata sijoitettiin Länsirannan koulun lähistölle ja korit hankittiin Leader Aisaparin Pikkolo-teemahankkeella, kertoo Maarit Ahola Länsirannan kyläyhdistyksestä. Samalla hankkeella hankittiin lisäksi penkkejä, hämähäkkikeinu, ilmalämpöpumppu ja laituri Karvalan nuorisoseuralle. Penkkejä tuli myös kylän laavulle.

Frisbeegolf-radan avajaisiin kerääntyi mukavasti kylän väkeä. Kyläyhdistys tarjosi kävijöille kahvit, mehua ja makkaraa. Frisbeegolfin salaisuuksiin oli opastamassa Saku Peltokangas.

Karvalan kylän 400-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 30.7. Silloin on luvassa paikallisin voimin tuotettu historiallinen näytelmä ja vieraaksi saadaan muun muassa Antti Tuuri. Lapsille on luvassa oma toimintapäivänsä ja sunnuntaina soudetaan kirkkoveneellä jumalanpalvelukseen Lappajärven kirkkoon.

Suomen Kylät haastaa kylille!

Koko kesän on vireillä valtakunnallinen kylähaaste, joka innostaa keräämään 30 elämyspistettä ja jakamaan kyläelämyksesi somessa aihetunnistetta  #kylähaaste2022 #TeeSeKylillä #KylänNimi ja merkitse kuvaan @SuomenKylät. 

Saat kyläpisteen jokaisesta elämyksestä, ja huomaa kyläbonus! Montako pistettä saat tai saatte perheen voimin kasaan elokuun loppuun mennessä? 

Palkintona on upea YlpeydelläKylästä-polkupyörä! Kaikki 31.8. mennessä Kylähaasteeseen osallistuneet ovat mukana arvonnassa. Arvontaan osallistuvat vain julkiset julkaisut. Voittajaan ollaan yhteydessä Facebook tai Instagram -viestillä. 

 Tutustu kampanjaan lähemmin osoitteessa https://suomenkylat.fi/kylahaaste-2022-haastaa-sinut-kylille/

 

ihmisiä makkaragrillin äärellä
Karvalassa kylän väki kerääntyi frisbeegolf-radan avajaisiin Länsirannan koulun pihaan.
Scroll to Top