Aisaparin Think tank alkaa hautoa uusia ideoita

Maailmassa on 6 846 ajatuspajaa. Niiden asema muuttuu paraikaa talouden rakenteiden, sosiaalisten elämänmuotojen ja median murroksissa. Käsite think tank elää uutta elämää myös yritysten innovoinnissa. Leader Aisapari on päättänyt valjastaa oman tankkinsa uusien ideoiden hautomiseen.

– Viime vuonna pääsimme saamaan seudusta kokonaiskuvan lintuperspektiivistä riippuliitiimillä, sanoo toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää. Kehitimme samalla kestävää liikkumista. Nyt on aika paneutua kehittämiseen entistä syvällisemmin.

Think tank lasketaan Lappajärven syvänteeseen torstaina 1.4.

Aisaparin hallitus pääsi testaamaan ajatushautomoa jo sen neitsytmatkalla Välijoen suun sulanteessa Lappajärven Halkosaaren edustalla. Alus todettiin toimivaksi ja innovatiivisia ideoita herättäväksi.

– Uuden EU-kauden kynnyksellä tarvitaan syvällisiä ajatuksia, vahvistaa Aisaparin puheenjohtaja Kati Vihikangas.

Aisaparin henkilöstö on koulutettu aluksen hallinnointiin, joten uusia rekrytointeja ei tarvita. Alukselle tuotetaan energia aurinkopaneeleilla, joita järvellä liikkuvien toivotaan väistävän. Paneelit merkitään näkyvästi Leader Aisapari -lipuilla. Tällä hetkellä paneelit joudutaan nostamaan valoon vielä pilkkireikien kautta, mutta jäiden toivotaan pian väistyvän järvestä.

Turhaa liikennöintiä järvellä vältetään ja siksi Think tank pidetään paikoillaan noin 35 metrin syvyydessä Veanteensaaren pohjoispuolella sijaitsevassa Lappajärven syvänteessä. Kokousryhmät lasketaan alukseen takarungon miehistöluukun kautta.

Kuvassa nainen keltaisessa sukelluspuvussa

Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kannustaa alueen toimijoita sukeltamaan rohkeasti uusien ideoiden pariin.

Aluksen on valmistanut paikallinen Aisaparin yritystukiasiakas ja edistyksellinen miehistöluukku on toteutettu kokeilutoimenpiteenä.

Think tankia voi varata maksutta Aisaparin toimistolta. Samalla voi vuokrata sukellusvälineet, joilla varmistetaan turvallinen siirtyminen alukseen. Vuokrahintaan sisältyy perehdytys laitteiden käyttöön.

Mikäli kokoontumisrajoitukset helpottavat, on kesäksi suunnitteilla myös Think tank -cruisingeja Evijärvelle. Ensimmäiselle risteilyllä Hanhikosken voimalaitos hidastaa hieman etenemistä menomatkalla, mutta Jokisaaren uittomieskämpälle ehditään Heikin lohisopalle jo lounasaikaan mennessä. Varaa liput historialliseen seikkailuun!

Kuvassa sukellusvene

Aisaparin hallitus kokousti Think tankin neitsytmatkalla. Kuvassa alus rantautumassa Lappajärven Halkosaaren laituriin.

Scroll to Top