”Aisaparilla on hyvä draivi”

Aisapari ry:n syyskokous pidettiin 24. marraskuuta Lakaluoman kylätalolla Lapualla. Kylätalona toimiva Lakaluoman Nuorisoseurantalo on kylän ainoa yhteinen kokoontumispaikka. Aisaparin rahoituksen turvin ja talkootyöllä tila on juuri remontoitu. Nyt nuorisoseura on käytettävissä ja vuokrattavissa myös talviaikaan.

– Nuorisoseura on nyt paremmassa kunnossa, kuin koskaan olen nähnyt, totesi vuonna 1966 kylään muuttanut Paavo Lakaniemi. Hän toimi syyskokouksen puheenjohtajana. Sihteerinä toimi toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

Aisaparilla on 437 jäsentä. Yhdistyksen jäsenmaksuksi ensi vuodelle päätettiin henkilöjäseniltä 15e/vuosi, yhdistyksiltä ja yrityksiltä 25e/vuosi ja kunnilta 150e / vuosi. Kannatusjäsenmaksu kertamaksuna on henkilöiltä 100e, muilta 300e.

Syyskokous hyväksyi ensi vuoden talousarvioin ja toimintakertomuksen. Hankkeiden hakuajat ensi vuonna ovat 31.1. ja 31.3. mennessä.

Syyskokous päätti, että hallituksessa on 12 jäsentä ja heillä varajäsenet. Hallituksen kokoonpanossa painotetaan kolmikannan toteumista. Hallituksessa on oltava maaseudun asukkaiden, yhdistysten ja julkisen tahon edustaja. Hallituskausi on kolme vuotta. Nyt valittujen jäsenten toimikausi on 2022-24. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan hallitus valitsee keskuudestaan.

Erovuorossa olleet varsinaiset hallituksen jäsenet Petteri Laukkonen Evijärveltä ja Jukka Kuoppala Alajärveltä valittiin uudelleen. Uusina hallitukseen valittiin Elina Harju Lapualta ja Sarita Salo Kortesjärveltä.

Varajäsenistä uudelleen valittiin Sanna Syrjälä Evijärveltä. Uusina varajäseninä aloittavat Kirsi Syrjämäki Lapualta, Teija Uitto-Kohonen Vimpelistä ja Riina Isomäki Kortesjärveltä.

Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Petri Hietamäki, Ylihärmä, Juha Nivukoski, Lapua, Esa Takala, Lappajärvi, Kati Vihikangas, Lehtimäki, Senja Rissanen, Kauhava, Marjo Lakso, Lapua, Juha Kamppila, Vimpeli, Juha Hakomäki, Alahärmä. Muut hallituksen varajäsenet ovat Mika Haapsaari, Kauhava, Petri Saunamäki, Lapua, Inka Paavola, Lappajärvi, Leena Tynjälä, Lehtimäki, Mira Mäki-Haapoja, Ylihärmä, Teemu Kaitalahti, Lapua, Sirpa Ojanperä, Alajärvi, Sanna Hede, Alahärmä.

– Aisaparilla on hyvä draivi. Tiedottaminen on upeaa ja näkyvää. Mukava jäsenetu on postissa neljä kertaa vuodessa tuleva jäsenkirje. Lisäksi sähköinen tiedottaminen on todella hyvää, kiitteli Evijärven kunnan edustajana syyskokouksessa ollut Esko Ahonen

Ahonen muistutti, että Leader-toiminnan kautta tuleva rahoitus hyödyttää oman alueen kehittämistä. Hän toivoi, että rahoitukselle riittää hakijoita jatkossakin.

Kuvassa mies ja nainen pöydän takana istumassa.
Aisaparin syyskokouksen puheenjohtajana toimi Paavo Lakaniemi ja sihteerinä Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

 

Scroll to Top