Aisapari teki valintoja

Leader Aisaparin vuosikokous pidettiin Härmän kuntokeskuksessa 29. syyskuuta. Koronan vuoksi yhdistyksen kevätkokousta ei voitu pitää ajallaan keväällä, joten ohjeistuksen mukaan kevätkokous tuli pitää syyskuun loppuun mennessä. Syyskuun loppupuolelle sijoitettu kevätkokouksen aika antoi mahdollisuuden pitää syyskokous samanaikaisesti.

– Hauska tunne! On kuin tätä vuotta ei olisi elettykään. Tällainen on tämä koronavuosi, totesi kokouksen puheenjohtaja Marketta Kangas, viitaten siihen, että kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus ja vuoden 2021 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Aisapari juhli vuonna 2019 toimintansa 20-vuotistaivalta. Vuosijuhla järjestettiin Alajärvellä. Aisapari lahjoitti toimialueensa kunnille ja kaupungeille yhteistyön merkiksi kaksi koivua, jotka kaupunki / kunta voi sijoittaa sopivaan paikkaan ”aisaparina kasvamaan, tuohta tuottamaan ja tulevaisuuteen kurkottamaan”.

Aisapari tekee yhteistyötä kuntien kanssa muun muassa kumppanuuspöydissä. Kunnat ovat myös merkittäviä hankehakijoita.

Strategian tavoitteet saavutettu
Laillisuustarkastuksen jälkeen saatuja päätöksiä on vuoden 2019 loppuun mennessä yhteensä 253. Näistä yritystukia 73, kehittämishankkeita 175 ja teemahankkeita 3, sekä näiden lisäksi kaksi hankepäätöstä toimintarahasta. Tämän vuoden lopussa päättyvän ohjelmakauden Merkki Päällä -strategian tavoitteet on jo saavutettu vuoden 2019 lopussa.

Hankerahoitus jatkuu vuoden 2014-2020 strategian mukaisena myös siirtymäkauden ajan ennen seuraavan rahoituskauden alkamista. Ensi vuoden hakujaksot ovat
helmikuun loppuun mennessä 2021
toukokuun loppuun mennessä 2021
ja syyskuun loppuun menness 2021

Hallituksen valinnat
Aisaparin vuosittaiseksi jäsenmaksuksi päätettiin 15 e henkilöjäseniltä, 25 euroa yhdistyksiltä ja 150 euroa kunnilta. Kannatusjäsenmaksu henkilöjäseniltä on 100 euroa ja yhdistyksiltä 300 euroa.

Aisaparin hallituksen jäsenmäärä päätettiin pitää entisen suuruisena, hallituksessa on 12 jäsentä ja 12 varajäsentä. Hallituksen jäsenet valitaan kolmikantaperiaatteella edustamaan julkista tahoa, yhdistyksiä sekä maaseudun asukkaita. Vuosiksi 2021-23 erovuoroisista hallituksen jäsenistä julkisen tahon edustajat Petri Hietamäki Ylihärmästä sekä yhdistysten edustajat Juha Hakomäki Alahärmästä ja Juha Kamppila Vimpelistä valittiin jatkamaan tehtävissään. Uutena julkisen tahon edustajan hallitukseen valittiin Juha Nivukoski Lapualta.

Varajäseniksi valittiin uusina maaseudun asukkaita edustamaan Sirpa Ojanperä Alajärveltä, yhdistysedustajana Mira Mäki-Haapoja Ylihärmästä ja Teemu Kaitalahti Lapualta sekä julkisen tahon edustajana Mika Haapsaari Kauhavalta.

Muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Kuoppala Alajärvi, Esa Takala Lappajärvi, Kati Vihikangas Lehtimäki, Martti Vaurio Lapua, Senja Rissanen Kauhava, Marjo Lakso Lapua, Aulikki Salo Kortesjärvi ja Petteri Laukkonen Evijärvi, sekä varajäsenet Sanna Syrjälä Evijärvi, Yrjö Koivukoski Vimpeli, Petri Saunamäki Lapua, Inka Paavola Lappajärvi, Nina Aila Lapua, Leena Tynjälä Lehtimäki, Suvi Rantala Kortesjärvi ja Sanna Hede Alahärmä.

Kuvassa kokousväkeä istumassa pöytien takana.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Marketta Kangas ja sihteerinä Mervi Niemi-Huhdanpää.

Scroll to Top