Aisapari

Kansainvälinen Twinning Villages -hanke on alkanut Aisaparilla

Aisaparilla on alkanut uusi kansainvälinen hanke nimeltään Twinning Villages. Hankkeen tavoitteena on kannustaa Aisaparin alueen kyliä kansainvälistymään ja luomaan ystävyyskyläverkostoja ympäri Eurooppaa. Ystävyyskylätoiminnan avulla pyritään löytämään kylille sopiva tapa luoda kansainvälisiä verkostoja ja saada uusia ideoita kylien kehittämiseen. Hankkeen aikana kylät pääsevät jakamaan parhaita käytäntöjä ja ideoita muiden eurooppalaisten kylien kanssa ja samalla oppimaan uutta mm. vierailujen ja yhteisten viestintäkanavien kautta. Hankkeen aikana tullaan myös koostamaan julkaisu, johon kootaan hankkeen aikana esiin tulleita hyviä käytäntöjä sekä vinkkejä ystävyyskylätoiminnan aloittamiseen ja ystävyyskyläverkostojen ylläpitämiseen kyläläisten omien kokemusten pohjalta.

Hankkeessa on mukana kolme kylää Aisaparin alueelta: Itäkylä, Luoma-aho ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti. Hankkeen kansainvälisinä kumppaneina toimii neljä kylää Grand Pic Saint-Loup - Leader-ryhmän alueelta Ranskasta ja noin viisi kylää GDR Valle del Guadalhorce - Leader-ryhmän alueelta Espanjasta.

Hankkeelle on perustettu kansainvälinen Facebook-ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kylien kehittämisestä ja uusien kansainvälisten verkostojen luomisesta. 

Liity mukaan hankkeen Facebook-ryhmään.

Lisätietoja:

Ellinoora Takala

Kv-koordinaattori

tnc@aisapari.net

puh: 0400 152 171