Aisapari

Lapuan kansalaisopisto, Aisaparin Kylille-hanke ja Eläkeliiton Lapuan yhdistys järjestävät maaliskuussa Lapualla digikahviloita.

Digikahvila on kahden tunnin mittainen tapahtuma, jossa kokoonnutaan ratkomaan tietotekniikkaan liittyviä ongelmia vapaamuotoisesti. Paikalla on henkilöitä opastamassa tietokoneiden, tablettien ja älypuhelinten käytössä. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Opastajina ovat kansalaisopiston opettaja Anna-Kaarina Perko ja vapaaehtoisia vertaisopastajia.

Tarvitsemme tapahtumien järjestämisessä kylien väen apua. Tapahtumissa on tarkoitus tarjota kahvit ja pientä purtavaa, sekä tilan, jossa digikahvila voidaan järjestää. Toivomme, että digikahvila voidaan järjestää mahdollisimman monessa Lapuan kylässä.

Kyläläiset järjestävät kahvitarjoilun ja tilan. Kustannuksista sovitaan Aisaparin Päivi Kultalahden kanssa. Aisapari maksaa tilavuokran ja kahvitarjoilun.

Kansalaisopistosta tulevat paikalle opastajat sekä muutamia kannettavia tietokoneita ja tabletteja kokeiltavaksi. Tarvittaessa myös kannettava nettiyhteys. Päivi Kultalahti auttaa tapahtuman tiedottamisessa.

Tapahtumat sijoittuvat laajempaan Digiviikot-kokonaisuuteen, jonka ajankohta on

18.3.–22.3. ja

25.3.–29.3.

Digiviikoista digikahviloineen on tarkoitus tehdä jatkuvaa toimintaa ja niitä tullaan toteuttamaan kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Jatkossa digikahvilat voivat olla teemallisia. Tällä ensimmäisellä kierroksella tehdään kysely, jonka mukaan jatketaan ottaen kylien toiveet huomioon.

Jos haluat kylälle Digikahvilatapahtuman, ota yhteyttä Anna-Kaarinaan ja sovi aika. Kehitetään tästä yhdessä mukavaa, kylille sopivaa toimintaa!

Lisätiedot:

Anna-Kaarina Perko anna-kaarina.perko@lapua.fi, p. 044 4384549

ja Päivi Kultalahti paivi.kultalahti@aisapari.net, p. 0400 239 359