Aisapari

Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää matkalla asiakaskäynnille kohti Lappajärveä.


Aisapari hankki väelleen varjoliitimet

Leader Aisapari on tehostanut asiakaspalvelua hankkimalla työntekijöilleen moottoroidut varjoliitimet.

- Palvelun avulla pääsemme pois ruuhkasta ja asiakkaan luokse entistä ketterämmin, sanoo toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää

Maaseudun kehittämistä on välillä hyvä tarkastella lintuperspektiivistä, ettei kokonaisuus unohdu.

Liitimellä Aisaparin asiantuntijat pääsevät entistä paremmin myös suoraan yksittäisiin kohteisiin, esimerkiksi reitistöille, joita Aisapari on rahoittanut useita viime vuosien aikana. Rahoitettujen kohteiden tarkastus sujuu joutuisasti, kun ylilennolla nappaa kuvan, jota voi sitten sisätiloissa zoomailla.

-Luonnossa liikkujien kannattaa hieman varoa, jos taivaalta lähestyy oranssi tai vihreä leijaa muistuttava laite, jossa on mopedin ääni. Sieltä saapuu aisaparisi! 

Liidinten pitkän matkan ominaisuuksia testataan parhaillaan, jotta myös kansainvälisten hankkeiden vierailut onnistuvat tulevaisuudessa.


Ilmasto ja asiakkaat kiittävät

-Ratkaisu on ideaalinen myös ilmaston kannalta, painottaa kehittämissuunnittelija Eeva Arpala. Fossiilisten polttoaineiden kulutus on laskenut murto-osaan entisestä. 

Asiakkaat ovat aina toivoneet, että Aisapari näkyisi enemmän alueella. Liitimet ovat vastaus myös tähän, kun vain huomaa nostaa katseensa maasta. Mennään liput ja logot liehuen!

- Olemme valinneet värit niin, että ne erottuvat sekä kirkkaalta että pilviseltä taivaalta.

Nyt kun uutta strategiaa valmistellaan, onkin aivan tervettä olla pää pilvissä, ja myös ilmaston muutosta voi seurata paremmin.


Haasteitakin riittää

Kimppakyytiin ei mahdu moottoriliitimessä kuin korkeintaan yksi kumppani.

-Onneksi tähänkin on uusi innovaatio jo työn alla, paljastaa toiminnanjohtaja Niemi-Huhdanpää.

Omat haasteensa on myös kilometrikorvausten laskennassa, kun matkaa pitää arvioida myös pystysuoraan.

Henkilökunnan lentokoulutus asetti tietenkin omat vaatimuksensa, mutta perehdytyksen jälkeen startti onnistuu sulavasti jokaiselta ryhmän jäseneltä.

Uusi palvelumuoto pyöräytettiin käyntiin 1.4.2020.


Näin se käy kun sen osaa. Video ei liity uutiseen, mutta antaa hyvän kuvan moottoriliitimellä lentämisen käytännön toteutuksesta. Taidokas video on lainattu YouTubesta.